Günümüzde insanların en büyük sağlık sorunlarından biri de ne kadar dinlenirse dinlensin geçmeyen yorgunluklardır. İnsanın çoğu zaman kolunu kaldıracak hali olmaması, yataktan çıkamayacak derecede olması ve ne kadar yatarsa yatsın bir türlü yorgunluğunu üzerinden atamaması, psikolojik yorgunluk olarak tanımlanmaktadır.

İnsanlar yalnızca fiziksel olarak gerçekleştirmiş olduğu aktiviteler ile yorulmazken, günlük hayatın stresi, kaygılar, üzüntü, endişe, kendine zaman ayırabilecek, kendini dinleyebilecek vakit bulamaması ve bunun gibi pek çok etken zihinsel yorgunluğa neden olmaktadır. Zihinsel yorgunlukta bir zaman sonrasında kendini halsizlik, yorgunluk, isteksizlik, baş ağrısı ve tükenmişlik gibi durumlara yol açmaktadır.

Psikolojik Halsizlik ile Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

Psikolojik Halsizlik ile Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

Psikolojik Halsizlik ile Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

Bu alanda uzman olan pek çok psikolog, devamlı yatarak ya da dinlenerek psikolojik yorgunluk probleminin giderilemeyeceğinden bahsetmektedir. Öncelikle psikolojik halsizlikte başa çıkmak için yorgunluğun üzerine gidilmesi gereklidir. Genellikle duygusal yorgunluk depresyon ve anksiyete ile bir arada olduğundan bireyin yatağına çekilmesi ya da içine kapanması, daha kötü sonuçlara neden olabilmektedir. Dolayısıyla Psikolojik Halsizlikte Başa çıkmak için yapılması gereken ilk ve en önemli iş yorgunluğun üstüne giderek hareket etmeye yönelmektir.

Psikolojik halsizlik insanların yaşamını olumsuz yönde etkilediğinden, bu sorunun üstesinden gelebilmek için çeşitli yöntemlere başvurulmalıdır. Yorgunluğun üstüne gitmenin dışında spor yapmak, adeta her derde deva olarak kabul edilmektedir. Her gün düzenli bir şekilde spor yapmak, yaklaşık 1 saat kadar yürümek, dışarıda vakit geçirmek, hafta sonları eve kapanıp yatmak yerine çeşitli aktivitelere katılmak, psikolojik halsizlik ile başa çıkmak yolları olarak gösterilebilmektedir.

Duygusal Yorgunluk Nasıl Geçer?

Duygusal Yorgunluk Nasıl Geçer?

Duygusal Yorgunluk Nasıl Geçer?

Psikolojik yorgunluk ile hemen hemen aynı durum olan duygusal yorgunluk, genellikle insanın duyguları ile başa çıkamaması neticesinde ortaya çıkmaktadır. Duygusal yorgunlukla başa çıkabilmek için de aynı yöntemleri uygulamak gerekmektedir.

Duygusal yorgunluğun en çok görüldüğü alanlardan biri kadın – erkek ilişkileridir. İlişkiler duygular ile yaşandığından, ortaya çıkan çeşitli problemler duygusal yorgunluğa neden olabilmektedir. Üstelik depresyon, anksiyete, kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, panik atak, iletişim çatışmaları gibi pek çok psikolojik problem, duygusal yorgunluk nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda insanların kendisini, duygularını ve düşüncelerini dinlemek yerine başa çıkabilme yöntemlerine müracaat etmesi ya da mutlaka bir psikologdan yardım alması gerekmektedir.

Psikologdan Destek Alabilirsiniz!

Psikolojik ya da duygusal yorgunluk ile karşı karşıya olan, hareket etmekte, yataktan çıkmakta ve hatta kolunu kaldırmakta güçlük çeken bireyler, mutlaka alanında uzman olan bir psikologdan profesyonel destek almalıdır. Bu gibi durumlar için günümüzde pek çok psikolog terapi yöntemleri uygularken, bu yöntemler uzun vadede çözüm sunabilmektedir.

Uzmanlar tarafından uygulanan psikoterapi yöntemlerinde, bireylerin sorunları ile nasıl başa çıkacağı öğretilmekte, korkularına maruz bırakılarak üstesinden gelmesi sağlanmaktadır. Bu sayede bireyler günlük yaşantısına daha bilinçli ve daha sağlıklı olarak devam edebilmektedir. Dolayısıyla psikolojik problemlerle karşı karşıya olan her bireyin profesyonel destek alması gerekmektedir.

2 Yorum: “Psikolojik Halsizlik ile Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?

  1. onemsiz dedi ki:

    belirtilen tüm semptomlar var ama aileme soylemekten bile acizim cunku beni asagılayıp üstünü örteceklerini biliyorum

  2. Milana dedi ki:

    Piqolojik yorgunluk

Yoruma Kapalı.