Günümüzde pek çok insan karşılaşmış olduğu pek çok psikoloji sorunu karşısında bir psikoloğa ihtiyaç duyarken, bunlardan birçoğu ise durumu kabullenmeyip inkar edebilmektedir. Bu alanda psikolog gitmemek için üretilen bahaneler oldukça zengin olurken, bunlardan geneli vaktin olmadığına, deli olmadığından ihtiyacı olmadığına ya da o gün bir işi olduğuna dair bahanelerdir.

Psikoloğa Gitmemek için Üretilen Bahaneler 1: Vaktim Yok

Psikoloji, insanın yaşamını büyük ölçüde etkileyen bir faktördür. Sağlıklı bir psikoloji ile insanlar yaşamını çok daha mutlu, güvenli ve sağlam temeller üzerine şekillendirebilirken, bozuk bir psikoloji iş hayatından özel hayata kadar her anlamda kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Dolayısıyla bu gibi durumlarla karşı karşıya olan insanların mutlaka bir uzman psikologdan destek alması ve tedavi olması gerekmektedir.

Fakat bazı insanlar psikologları yalnızca deli doktoru olarak gördüğünden çeşitli bahanelerle destek almayı reddetmektedir. Psikolog gitmemek için üretilen bahaneler arasında en sık kullanılanı ise “Vaktim Yok” cümlesidir.

İnsanlar Neden Psikoloğa Gitmeyi İstemez?

Günümüzde insanların büyük çoğunluğu psikoloğa gitmenin delilere has bir durum olduğunu düşünmekte ve kendisinin de psikoloğa giderek toplumdaki statüsünün sarsılacağından ya da farklı bir gözle bakılacağından korkmaktadır.

Aslında psikologlar, tıpkı hukuki işlemler için gerekli olan bir avukat ya da mide problemi için ihtiyaç duyulan bir dahiliye uzmanı kadar önemli olan hekimlerdir. İnsanlar psikolojisi ile alakalı yaşamış olduğu problemler karşısında daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve problemlerinin üstesinden gelebilmek adına mutlaka bir psikologdan destek almalıdır.

Psikolog Nasıl Tedavi Eder?

Çeşitli psikolojik sorunlarla kendisine müracaat eden danışanları için farklı tedavi yöntemler uygulayan psikologların en önemli özelliği ilaç yazmıyor olmasıdır. Depresyon, anksiyete ve bu türden ilaçları yazma yetkisi bulunmayan psikologlar, öncelikle hastanın yaşamış olduğu sorunun kaynağını tespit etmekte ve buna göre bir tedavi planı oluşturmaktadır.

Psikologların hemen hemen her türlü sorun karşısındaki en önemli tedavi yöntemi ise terapi olarak bilinir. Psikoterapi olarak da ifade edilen bu yöntem, hastanın sorunları, sorunların kaynakları ve çözüm yolları ile alakalı konuşarak sonuç elde etmeye yardımcı olmaktadır. Üstelik psikoterapi yöntemleri uzun vadede tedavi imkanı da sağlayabilmektedir.

author-avatar

Hakkında Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit

Lisans eğitimini 2016 yılında İzmir Yaşar Üniversitesi’nde tamamlayan Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit, yüksek lisans eğitimini 2016 – 2018 yılları arasında İstanbul Üsküdar Üniversitesi’nde tamamladı. Yüksek lisansını “Bireylerde Benlik Saygısı ve Cinsel Özyeterlilik İlişkisinde Bilişsel Çarpıtmaların Rolü” başlığıyla tamamlayan Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit, Türk Psikologlar Derneği ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği üyesi olan Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit, Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde, Samsun Özel Meva Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, İstanbul Np Beyin, Üsküdar Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi’nde görev aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir