Her Şeyi Kafaya Takmamak İçin Yapmanız Gerekenler! Günümüzde pek çok insan, hemen hemen her gün yaşamış olduğu pek çok sıkıntıyı kafasına takmakta, kendine dert edinmektedir. Hatta bazı insanlar öyle ki; sabah dışarı çıktığında bir tanıdığı günaydın demese, hemen bunu dert edinmekte ve acaba bir sorun mu var, bir şey mi olduğu diye kafasında devamlı olarak kurmaktadır. Bu gibi saçma sapan şeyleri kafaya takmak konusunda oldukça başarılı pek çok insan bulunmaktadır. Her şeyi kafaya takmak insanı hem psikolojisi açısından etkilemekte, hem de yaşam standartlarını düşürmektedir.

Neden Her Şeyi Kafaya Takarız?

Her şeyi kafaya takmak, genellikle insanın yapısı ya da yaşam tarzı ile alakalı bir durumdur. Örneğin; insanın hayatında enerjisini yönlendireceği bir şey olmadığında, sağlık bakış açısını kaybetme durumu ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle de hayatta nelere önem verilip verilmemesi gerektiği ayırt edilemeyecek bir hale gelir. İnsanın dikkatini verebileceği bir şey olmadığında ufak tefek şeyler hayatında büyük yer kaplamaya başlamaktadır. Bu nedenle bakış açısının değiştirilmesi, hayatı dolu dolu yaşaması önemlidir.

Her Şeyi Kafaya Takmamak Yapabileceğiniz 6 Şey!

Her şeyi kafaya takmamak için uygulanması gereken pek çok yol yöntem bulunmaktadır. Örneğin; sorunları kafada daha fazla büyütmemek, problemler karşısında hayıflanmak yerine çözüm üretmeye çalışmak, öncelikleri belirleyecek bir program hazırlamak, boş kalmamaya dikkat etmek ve hatta spor yapmak, her şeyi kafaya takmamak için uygulanabilecek en ideal yöntemlerdendir.

  • Sorunları Devamlı Olarak Kafanızda Kurmaktan Vazgeçin

İnsanlar genellikle neyden çok korkarsa, onunla sınav olunur. Sevdiklerinizi, işinizi kaybetmek bunlardan sadece bazılarıdır. Tüm bunlar başınıza gelse bile hayat kaldığı yerden devam ediyor. Bu yüzden de düştüğünüz yerden kalkmasını bilmeniz gerekiyor.

  • Çözüm Üretmeye Odaklanın

İnsanların bütün ömrü, gereksiz ve önemsiz şeylere kafayı takmakla geçmektedir. Örneğin; en ufak bir problem de ya da bir gece iyi geceler mesajı atmadığında sevgiliyi çok kafaya takmak insanların en saçma sorunlarından biridir. Bu ya da bunun gibi durum karşısında neden öyle oldu diye kendi kendinize düşünmek yerine sevdiğinizle konuşarak soruna çözüm üretmeniz gerekir.

  • Boş ve Yalnız Kalmamaya Dikkat Edin

Boş ve yalnız kalmak, hayatınızda enerjinizi aktarabileceğiniz bir şeylerin olmayışı, her şeyi kafaya takmak için büyük bir nedendir. Bu nedenle de hayatınızı dolu dolu yaşamak için çeşitli uğraşlar edinmeniz gereklidir.

  • Önceliklerinizi Belirleyecek Görsel Bir Program Çıkarın

Hayatta neyin önemli, neyin önemsiz olduğunu daha iyi kavrayabilmek için görsel olarak dikkat çeken bşr öncelikler şeması ya da programı hazırlamanız size önemsiz şeyleri takmamanız konusunda yardımcı olacaktır.

  • Spor Yapın

Spor yapmak, depresyonda her şeyi kafaya takmak konusunda en etkili olan uğraşlardan biridir. İnsanlar genellikle boş kaldıklarına pek çok önemsiz şeyi düşünüp dert edinmektedir. Spor ise, insanın hem zihnini, hem de bedenini rahatlatan, boşaltan bir eylemdir. Dolayısıyla tempolu yürüyüşler, fitness, egzersiz ve bunun gibi sporlar yapmanız sizi büyük ölçüde rahatlatacaktır.

  • Bir Psikologdan Yardım Alın

Her şeyi kafanıza takıyor ve bu duruma bir dur diyemiyorsanız, uzman bir psikologdan destek almanız gerekebilir. Bu alanda hizmet veren hekimler uygulamış oldukları terapi yöntemleri sayesinde hastalarını daha sağlıklı ve zinde bir yaşam imkanı sağlayabilmektedir.

author-avatar

Hakkında Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit

Lisans eğitimini 2016 yılında İzmir Yaşar Üniversitesi’nde tamamlayan Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit, yüksek lisans eğitimini 2016 – 2018 yılları arasında İstanbul Üsküdar Üniversitesi’nde tamamladı. Yüksek lisansını “Bireylerde Benlik Saygısı ve Cinsel Özyeterlilik İlişkisinde Bilişsel Çarpıtmaların Rolü” başlığıyla tamamlayan Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit, Türk Psikologlar Derneği ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği üyesi olan Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit, Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde, Samsun Özel Meva Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, İstanbul Np Beyin, Üsküdar Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Birimi’nde görev aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir